Welkom

Welkom

Bert en Judith

Welkom op de website van Bert van der Waal van Dijk en Judith Scheider uit Tilburg. Op onze website www.funkystuff.org delen we informatie over Kunst, Cultuur en Reizen. Op de site staat een fotoalbum van Bert en Judith dat een aardig beeld geeft van wie we zijn en hoe we er uit zien. Er zijn ook artikelen over onze huisdieren en sport. Er is een speciaal fotoalbum van de tuin. De oudste tuinfoto is gemaakt tijdens de aanleg in 2010. We zijn ook bezig met een genealogisch onderzoek naar de herkomst van onze dubbele achternaam “van der Waal van Dijk”. Een deel van de resultaten staat op de site bij Stamboom van der Waal van Dijk en Generaties van der Waal van Dijk.

Heemkunde

De artikelen in Heemkunde gaan over onze directe woonomgeving. Ze zijn een onderdeel van onze zoektocht naar de geschiedenis van onze wijk en het huis. Het onderzoek is nog niet afgesloten en er verschijnen regelmatig nieuwe berichten en foto’s. Heemkunde Tilburg hebben we ingedeeld in Tilburg (het gedeelte Oud-Zuid), de Armhoefse Akkers en Hoogvenne (onze wijk) en de Jan van Beverwijckstraat (onze straat). Er is een speciaal artikel over alle woningen in de Jan van Beverwijckstraat. Alle artikelen over ons eigen huis staan bij elkaar in Jan van Beverwijckstraat 55 (5017 JC Tilburg).

Kunst

Een groot gedeelte van de site is gevuld met artikelen over kunst. We gebruiken de indeling ArchitectuurDansFilmLiteratuur en Schilderkunst. De meeste artikelen gaan over echter over Muziek: JazzKlassieke muziekNederlandstalig en Popmuziek. Bij Klassieke muziek is er speciale aandacht voor Johann Sebastian Bach en Gustav Mahler. Bij Popmuziek staan de artikelen over Southside Johnny, Little Steven en Bruce Springsteen ook bij elkaar. De concerten die we hebben bezocht staan hier: Klassieke muziek en Popmuziek

Reizen

Een overzicht van de reizen die we hebben gemaakt of die we nog gaan maken staat in de reisagenda. Voor de artikelen met reisverslagen en de fotoalbums hebben we een indeling naar bestemmingen in AmerikaAzië en Europa.

Op de site staat ook informatie over Verkeer. Dit hebben we ingedeeld naar LuchtvaartRuimtevaartScheepvaartTreinverkeer en Wegverkeer. Bij Ruimtevaart staan veel artikelen over de Artemis missies.

Algemeen

De nieuwe berichten staan op publicatiedatum en op mutatiedatum. Hier vind je ook onze algemene externe favorieten. 

Bert (2019, Tilburg).
Bert van der Waal van Dijk (1961)
Judith (2013, Boston).
Judith van der Waal van Dijk-Schneider (1960)