Metabeschrijving funkystuff.org

Metabeschrijving

www.funkystuff.org

Metabeschrijving specifiek funkystuff.org

Focuskeyphrase. Kunst, cultuur, reizen en heemkunde. Samengesteld door Bert en Judith van der Waal van Dijk uit Tilburg, Nederland.

Invoeren en checken bij Google voorbeeld.

Metabeschrijving algemeen

  1. Meta descriptions moeten de pagina goed omschrijven en uniek zijn. Het doel van een meta description is dat deze de pagina samenvat in een korte, duidelijke, manier. Zie het als de inleiding van een boek. U moet hiermee een zoeker overtuigen dat uw website bevat wat ze zoeken. Verder is het erg belangrijk dat de omschrijving uniek is. Dubbele beschrijvingen zijn (ook voor Google) een indicatie dat de omschrijving niet optimaal voor de gebruiker is.
  2. De description moet tussen de 250-300 karakters lang zijn. Hoewel de meta description elke lengte kan zijn is een omschrijving van ongeveer 250-300 karakters optimaal. Zo wordt de omschrijving niet afgekapt in de Google zoekresultaten.
  3. Verwerk het zoekwoord van de pagina in de omschrijving. De omschrijving moet op een natuurlijke (niet spammerige) manier de zoekwoorden van een pagina bevatten. Deze wordt dan namelijk dikgedrukt getoond in de Google zoekresultaten waardoor uw website extra opvalt.
  4. Voeg een duidelijke Call To Action toe. De meta description heeft dezelfde functie als een advertentietekst. Het is dan ook verstandig om een duidelijke Call To Action (CTA) toe te voegen. Vertel de gebruiker wat u wilt, dit verhoogt namelijk het aantal kliks. Termen als “Lees snel!” of “Vraag een offerte aan!” verhogen de doorklikratio.

Voetnoot