Extern

Extern, externe bronnen. Handige links naar internetsites buiten funkystuff.org. 

Specifiek

Radio

Televisie

Weer

Podcasts

Statistieken

funkystuff.org

Onder internetbronnen wordt een breed scala aan media geschaard. In principe is elke pagina op internet een mogelijke bron. Zolang deze maar betrouwbaar en valide is. Internetbronnen kunnen onder andere websites, blogs, social media, databanken en online tekstbestanden zijn. Voor elk medium zijn er andere APA-richtlijnen.

Voor alle media geldt dat er rekening gehouden moet worden met de ontvankelijkheid van het internet. Als er in jouw bron wijzigingen aangebracht kunnen worden, dient dat gereflecteerd te worden in de literatuurlijst. Bijvoorbeeld een actualiteitenwebsite die regelmatig wordt bijgewerkt of een tekstbestand in een databank dat onderhevig is aan updates. In de basis ziet een verwijzing naar een internetbron er als volgt uit:

Basis verwijzing: Auteursnaam, voorletter(s). (jaar, dag maand). Titel cursief. Geraadpleegd op dag maand jaar, van link van website.

Net als bij een online kranten- of tijdschriftartikel, wordt bij het ontbreken van de auteursnaam de achterliggende organisatie genoemd. Als er tevens geen organisatie bekend is, dient de titel van de website, databank, blog en/of social media als begin van de verwijzing. De datum waarop de internetbron gecreëerd is, wordt doorgaans onderaan de pagina vermeld. Toch is het vaak zo dat een datum niet te vinden is. In dat geval dien je de bronvermelding z.d. (zonder datum) toe te passen.

Als je een bron hebt geraadpleegd die gepubliceerd is in een onlinenaslagwerk, dient dat vermeld te worden in de literatuurlijst. Aan de standaardbronvermelding voor websites zoals hierboven weergegeven staat, wordt toegevoegd in welk naslagwerk de informatie vinden is.

Voetnoot