Schietpartij op kruising Professor Dondersstraat

1930 Het eerste studentenhuis van de stad, aan de Professor Dondersstraat.
1930 Het eerste studentenhuis van de stad, aan de Professor Dondersstraat. Het huis is sinds 1988 in handen van de Stichting Florethuis, genoemd naar het dispuut van het Tilburgse Studenten Corps St. Olof. Het huis, verworven in het begin van de jaren 1930, lag schuin tegenover de toenmalige hogeschool (R.K. Handelsschool) aan de huidige Tivolistraat. Het is één van de ruim dertig huizen die St. Olof huurt of in bezit heeft. Dit punt is vandaag de dag de toegang per fiets naar de Armhoefse Akkers en de Jan van Beverwijckstraat.

In de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 maart 2003 heeft er zich, midden op het wegdek van de kruising  van de Professor Dondersstraat en de Jan van Beverwijckstraat, een schietpartij voorgedaan. De aanleiding zou een ruzie zijn geweest tussen de dader en het slachtoffer eerder op de avond. Getuigen van de schietpartij hebben het slachtoffer naar het ziekenhuis gebracht waar hij op 19 januari 2003 aan zijn verwondingen is overleden.

Tilburger (26) overleden na schietpartij in woonplaats – door Joost Goutziers

Maandag 20 januari 2003 – TILBURG – Een 26-jarige man uit Tilburg is zondagochtend vroeg overleden aan de gevolgen van een schietpartij eerder die nacht. De man werd omstreeks 04.30 uur neergeschoten in de Professor Dondersstraat in Tilburg en is meteen daarna door mensen die ter plekke waren naar het Tweestedenziekenhuis gebracht. Daar overleed hij aan zijn verwondingen. De toedracht van de schietpartij is nog niet bekend. De politie heeft vijfentwintig agenten op de zaak gezet. De schietpartij had dicht bij het uitgaanscentrum plaats. Volgens een buurtbewoner is vier tot vijf maal op het slachtoffer geschoten. “De schoten klonken snel na elkaar. Ik keek uit het raam en zag in de Jan van Beverwijckstraat een auto even inhouden en daarna, tegen de verkeersrichting in, de straat verlaten. Toen ik de andere kant opkeek, zag ik een man levenloos op de grond liggen. Ernaast stond een man te schreeuwen. Verstaan kon ik hem niet, maar hij klonk verontwaardigd. Aan de andere kant van de kruising stond een grote personenwagen. De inzittenden hebben het lichaam in de auto gesleept en zijn weggereden.” Het lichaam van het slachtoffer is over een lengte van zeker tien meter over straat gesleept voordat het bij de auto was. De politie was na de schietpartij snel ter plaatse, maar het slachtoffer was toen al weg. Wel kwam onmiddellijk daarna de melding binnen dat bij het ziekenhuis een zwaar gewonde man was binnengebracht. De technische recherche was gisteren tot laat in de middag bezig met sporenonderzoek. Met een hoogwerker zijn foto’s van de plaats van het misdrijf gemaakt. Een woordvoerder van de politie wil niet ingaan op de toedracht van de schietpartij. Over een mogelijk verband met onrust in de binnenstad eerder die nacht, wil de woordvoerder evenmin mededelingen doen. bron: www.Brabantsdagblad.nl

In het trottoir (ter hoogte van Professor Dondersstraat 20) is een gedenksteen voor het slachtoffer aangebracht.

Rechtspraak: Mimoun Ouled Saddiq (26) wordt bij een drugsruzie aan de Professor Dondersstraat in Tilburg gedood door een Antilliaan (22). Deze krijgt 16 jaar.

Gedenksteen in trottoir.
Gedenksteen in trottoir.
Voetnoot