Cinemember

CineMember

Cinemember logo.

CineMember is duidelijk een kleine streamingdienst. Dat blijkt uit het beperkte aanbod van titels, de smalle doelgroep en het feit dat de dienst zich alleen richt op de Benelux. Het biedt een abonneedienst waarmee je onbeperkt kunt kijken voor een vast bedrag per maand (vergelijkbaar met Netflix). Het richt zich met zijn aanbod op een selecte en vrij kleine doelgroep van filmhuisbezoekers en artfilmliefhebbers. Bij CineMember vind je de titels die je op het grote filmhuisscherm hebt gemist, of graag opnieuw wil kijken.

In de catalogus vind je hoofdzakelijk films met daarnaast enkele lange documentaires. De dienst biedt geen series. De catalogus bestaat uit relatief recente titels (vrijwel allemaal jonger dan 15 jaar) van over de hele wereld die je minder snel zult aantreffen bij grote streamingdiensten als Netflix of Disney+. Het biedt namelijk niet het filmaanbod uit de reguliere bioscopen, waar voornamelijk de grote Hollywoodfilms draaien. In plaats daarvan zijn er films die hebben gedraaid in het alternatieve circuit van filmhuizen: kunstfilms voor een kleiner publiek en vaak afkomstig uit andere landen dan de Verenigde Staten.

Het abonneren op CineMember kan uitsluitend via de website op pc of laptop, dus niet via de app voor smartphone of tablet. Abonneren kan alleen binnen de Benelux, maar je kunt CineMember in alle EU-landen gebruiken. Zodra je de inloggegevens hebt ontvangen, kun je ook via de app kijken.Het aantal manier waarop je naar CineMember kunt kijken is recentelijk uitgebreid met apps voor geselecteerde Smart TV-modellen. Cinemember heeft helaas geen app voor Smart TV’s. Als je de films toch op het grote scherm van je tv wilt bekijken, kun je gebruik maken van een Google Chromecast dongle. Dit apparaatje steek je in een HDMI-ingang van je tv. Na installatie kun je in de CineMember-app klikken op het cast-icoon om de films via de Chromecast op je tv weer te geven. Hetzelfde is mogelijk met AirPlay en een Apple TV mediaspeler, maar die is een stuk duurder in aanschaf dan een Chromecast.

Voetnoot