The Bridge (2011-2018)

The Bridge (2011-2018) (originele titel Bron (Zweeds) en Broen (Deens)) is een Deens-Zweedse tv-misdaadserie die in beide landen speelt en waarin beide talen worden gesproken. De titel verwijst naar de Sontbrug die Denemarken en Zweden verbindt.

The Bridge.
The Bridge.

Choir of Young Believers – Hollow Talk (tune van de TV serie ‘The Bridge’) 

Seizoen 4

Saga Norén heeft twee jaar in de gevangenis gezeten voor de moord op haar moeder, maar wordt dan door het hooggerechtshof vrijgesproken. Henrik Sabroe is in Denemarken een onderzoek begonnen naar de moord op een hooggeplaatste overheidsfunctionaris, de directeur van de immigratiedienst, die door steniging om het leven is gekomen. Nadat Saga is vrijgekomen, wordt zij herenigd met Henrik en gaan zij samen verder op onderzoek uit in de moordzaak. Tevens besluit zij te gaan samenwonen met Henrik. Na een autorit over de brug krijgt zij ineens een paniekaanval en besluit zij therapie te gaan volgen. Henrik bezoekt regelmatig bijeenkomsten voor ex-drugsverslaafden en daar raakt hij bevriend met Kevin, die in een rolstoel zit. Saga wordt zwanger van Henrik en wil abortus laten plegen. Dit is tegen de wens in van Henrik, waarop zij besluit de baby te houden en deze door Henrik te laten opvoeden.

Tijdens hun moordonderzoek komen zij meer slachtoffers tegen die op een bepaalde manier zijn vermoord. Deze methodes lijken op de wijze hoe gevangenen geëxecuteerd worden. Hierdoor vermoeden zij dat er nog zeven slachtoffers kunnen vallen. Henrik ontdekt een connectie tussen de moorden en een man genaamd Tommy, een gangster en politie-informant, die Henrik nog kent uit het verleden. Tommy had aan Henrik verteld over een komende bendeoorlog, maar de openbare aanklager weigerde deze tip verder te onderzoeken. Dit leidde tot een bloedige bendeoorlog en de dood van Tommy, nadat hij ontmaskerd was als politie-informant. De invloed die Henrik en commissaris Lillian Larsen in deze zaak hadden maakt hen en hun dierbaren nu een potentieel doelwit als slachtoffers. Tevens wordt ontdekt dat Kevin een zoon is van de overleden Tommy.

Saga realiseert zich ondertussen dat zij van Henrik houdt en dat zij met hem verder wil in haar leven. Na haar conclusie dat zij niet in staat is om haar baby op te voeden kiest zij toch voor een abortus tot grote woede van Henrik, die hierna niets meer met haar te maken wil hebben. Saga wil hem toch terug en besluit zijn verdwenen dochters terug te vinden. Tijdens haar privéonderzoek vindt zij een meisje genaamd Astrid. Zij leeft in een kleine gemeenschap en blijkt een dochter van Henrik te zijn. De andere dochter, Anna, is in het verleden gestorven aan de gevolgen van een onbehandelde blindedarmontsteking. Henrik wordt herenigd met zijn dochter en dit maakt hem nu een mogelijk doelwit van de moordenaar.

Saga ontdekt dat de moordenaar de voormalige geliefde is van Tommy. Zij wordt gearresteerd en geeft details prijs over de gepleegde moorden, maar Saga is nog niet overtuigd dat zij de enige dader is en vreest dat er nog een moordenaar rondloopt. Intussen probeert Henrik een relatie op te bouwen met zijn dochter, wat in het begin stroef verloopt. Kevin brengt onverwachts een bezoek aan Henrik en zijn dochter en als Henrik zijn rug naar hem toedraait, staat hij vanuit zijn rolstoel op en valt hen aan. Hij bindt Henrik en Astrid vast en eist dat Henrik toekijkt wanneer hij Astrid doodschiet. Henrik weigert echter te kijken en Kevin schiet dan in haar been en zegt Henrik dit voort te zetten zolang hij niet kijkt. Henrik doet dan zijn ogen open en ziet dan dat Kevin doodgeschoten is door Saga.

Met behulp van de therapeut lukt het Saga van haar schuldgevoel over de zelfmoord van haar zus af te komen. Zij ontdekt ook dat zij een privéleven kan hebben buiten haar politiewerk om. Zij bezoekt Henrik en bekent aan hem dat zij niet zonder hem kan, maar wil hem wel verlaten om dingen te doen buiten hem. Na een belofte om verbinding te houden, verlaat zij Malmö, onderweg stopt zij op de brug om daar haar politiepas in zee te gooien.

Voetnoot