Normandië

Normandië is al jaren één van de populairste bestemmingen in Frankrijk. Jaarlijks trekken vele tienduizenden Nederlanders naar deze regio om te kamperen, te wandelen, te fietsen en te genieten van al het moois en lekkers dat de regio te bieden heeft. De meeste toeristen verblijven in de buurt van de kust, maar ook in de binnenlanden zijn veel prachtige bezienswaardigheden en bijzondere plaatsen te vinden. Veel toeristen die de regio aandoen komen er om bijvoorbeeld de prachtige krijtrotsen, de indrukwekkende landingsstranden of één van de historische dorpjes te bezoeken. De grootste, bekendste en drukst bezochte bezienswaardigheid blijft Mont Saint-Michel. Naast Nederlanders kom je er ook behoorlijk wat Belgen en Britten tegen.

Handig

  • Referentieboek paginanummers: Michelin, De Groene Gids, Normandië West, Nederlandstalig, Lannoo, 2020

D-day en Operatie Overlord (1944)

Bezienswaardigheden (kaart)

Vakantiehuisje

  • Vakantiehuisje
  • Launay 1, La Meauffe, 50880 La Meauffe (uitspraak: La Moof), GPS: 49°10’38.5″N 1°05’55.6″W, op 9 kilometer ten noorden van Saint-Lô
Kathedraal van Bayeux.
Kathedraal van Bayeux.

Mont-Saint-Michel

Mont-Saint-Michel is een eiland in het departement Manche, regio Basse-Normandie. Mont Saint Michel (vaak geschreven als Mont St Michel) is een kleine UNESCO-werelderfgoedlocatie gelegen op een eiland vlak voor de kust van de regio Laag-Normandië in Noord-Frankrijk. Het eiland is het best bekend als de plaats van de spectaculaire en goed bewaard gebleven Normandische benedictijnenabdij van St. Michel op de top van het rotsachtige eiland, omringd door de kronkelende straatjes en de ingewikkelde architectuur van de middeleeuwse stad.

De Mont Saint-Michel is een klein, rotsachtig getijdeneiland in Normandië, Frankrijk gelegen in een grote baai aan de monding van de Couesnon. Het granieten massief van de Mont Saint-Michel is bekroond met een middeleeuwse abdij. Op de torenspits van de abdijkerk staat sinds 1898 een beeld van de heilige Michaël dat honderdzeventig meter boven de baai uitsteekt. Het eiland ligt ongeveer 1 kilometer uit de kust bij de plaats Avranches in Normandië. Het is oorspronkelijk een getijdeneiland: het was over land bereikbaar bij laagwater, maar bij hoogwater was het omringd door water. Tegenwoordig loopt er een smalle brug, met pendeldienst, naar het eiland. De Mont Saint-Michel, met zijn trapstraten, is alleen toegankelijk voor voetgangers.

Voetnoot