Ian Dury & The Blockheads (Live, 1977)

Ian Dury & The Blockheads – Live (1977)

Band

 • Ian Dury (vocals)
 • Mick Gallagher (keyboards)
 • John Turnbull (guitar)
 • Chaz Jankel (guitar)
 • Norman Watt-Roy (bass)
 • Charley Charles (drums)

Tracks

 1. Sex and drugs and rock and roll (00:17)
 2. I’m partial to your abracadabra (04:42)
 3. Wake up and make love with me (07:52)
 4. Clever Trevor (12:20)
 5. Billericay Dickey (17:41)
 6. Sweet Gene Vincent (21:16)
 7. Blockheads (25:10)

Sight & Sound in concert
Innovative series intended to take the idea of pop and rock concerts that are transmitted on the radio, one step further. That step was to present the music as a simultaneous audio-televisual feast. Pete Drummond introduces a concert from Queen Mary College, London with Ian Dury & Blockheads. Aired: 10-12-1977 (BBC Four).

Ian Dury

Dury richtte met diverse ex-Kilburns The Blockheads op en werd door de in opkomst zijnde punkgeneratie als een antiheld onthaald. In 1977 tekende hij een contract bij het toen net gestarte Stiff Records.

Aan het eind van dat jaar verscheen het debuutalbum New Boots and Panties!! waarvan de eerste single Sex & Drugs & Rock & Roll begin 1978 een grote hit werd die in minder dan drie minuten (en in vier woorden) aangaf waar het uiteindelijk in de muziek (en dus in het leven) om draait.

De opvolgende singles waren What a Waste (later gesampled in Can I Kick It? van A Tribe Called Quest) en Hit Me with Your Rhythm Stick, een vrolijk nummer met een opmerkelijke tekst, aangezien Dury de enige is die rhythm stick op Ich liebe dich wist te laten rijmen. Wederom had hij een grote hit te pakken; nr. 1 in de Engelse top 40 in november 1978.

In mei 1979 kwam de langverwachte tweede plaat uit; Do It Yourself lag in het verlengde van New Boots, maar dan met disco-invloeden. Inbetweenies werd in sommige Europese landen op single uitgebracht, gevolgd door Reasons to Be Cheerful, Part 3 (niet op het album) dat in Engeland de derde plaats haalde.

Ian Dury & The Blockheads
Ian Dury & The Blockheads