Southside Johnny & The Asbury Jukes en Little Steven – Live in Amsterdam (2017)

Southside Johnny & Little Steven (LS) (2017 live in Amsterdam).

  • Amsterdam, zaterdagavond 24 juni 2017 (Paradiso): Southside Johnny & The Asbury Jukes
  • Amsterdam, zondagavond 25 juni 2017 (Carre): LS & The Deciples of Soul met special guest Southside Johnny
Southside Johnny & Little Steven (2017 live in Amsterdam).
Southside Johnny & Little Steven (2017 live in Amsterdam).

Aanvankelijk stonden Southside Johnny (SSJ) en LS op dezelfde datum geprogrammeerd, alleen in twee verschillende zalen. Voor de fans van beide artiesten uit New Jersey traden Paradiso en Carré in overleg. Met als uitkomst dat ze twee avonden op rij konden genieten. Op de zaterdagavond 24 juni 2017 brandde ‘Southside’, zoals zijn fans hem altijd liefkozend noemen, Paradiso af, om op de zondag in Carré te schitteren aan de zijde van Steven Van Zandt, al jaren de rechterhand van plaatsgenoot Bruce Springsteen. Twee avonden feest!

Southside Johnny 24 juni 2017 (Paradiso)

Southside Johnny en Little Steven 25 juni 2017 (Carré)

Southside Johnny en Little Steven 25 juni 2017 (Carré)

Southside Johnny en Little Steven 25 juni 2017 (Carré)

Southside Johnny 24 juni 2017 (Paradiso) en Southside Johnny en Little Steven 25 juni 2017 (Carré)

Southside Johnny and the Asbury Jukes is een Amerikaanse muziekgroep uit de Jersey Shore onder leiding van Southside Johnny. Ze nemen sinds 1976 albums op en zijn nauw verbonden met Bruce Springsteen & The E Street Band. Ze hebben verschillende Springsteen-nummers opgenomen of uitgevoerd, waaronder “The Fever” en “Fade Away”. Springsteen heeft ook talloze keren met de band opgetreden en was in 1991 te gast op hun Better Days-album. Tijdens de beginjaren van de band trad Steven Van Zandt op als co-leider, gitarist, songwriter, arrangeur en producer van de band, terwijl andere E Streeters, waaronder Clarence Clemons, Max Weinberg, Garry Tallent, Ernest Carter, Patti Scialfa en Soozie Tyrell allemaal hebben opgetreden, getourd of opgenomen met de Jukes. 

De blazerssectie van de band – de Miami Horns – heeft ook getoerd en opgenomen met Springsteen. Meer dan honderd muzikanten kunnen beweren lid te zijn geweest van de Asbury Jukes, waaronder Jon Bon Jovi die in 1990 als speciale gast met de band toerde. Bon Jovi heeft de band ook aangehaald als een invloed en Jukes’ Bobby Bandiera en Jeff Kazee hebben ook getourd met Bon Jovi. Andere opmerkelijke bandleden zijn onder meer Mark Pender en Richie “La Bamba” Rosenberg die regelmatig hebben gespeeld met de Max Weinberg 7 op zowel Late Night with Conan O’Brien als The Tonight Show met Conan O’Brien.

Voetnoot