Banner funkystuff.org

Banner van de website funkystuff.org van Bert en Judith van der Waal van Dijk uit Tilburg.

funkystuff.org banner 500x140.
funkystuff.org banner 500x140.

Een banner is een (zoekmachine) advertentie die wordt weergegeven op een webpagina. De advertenties bestaan uit afbeeldingen of animaties waar op geklikt kan worden. Vervolgens wordt een nieuwe pagina geladen. Banners worden gebruikt om diensten of producten te promoten.

Online Banners is een vorm van traditionele online marketing, waarbij grafische vormgeving centraal staat. Een online banner wordt gebruikt om te adverteren op een website. Door op een banner te klikken wordt je doorverwezen naar de site van de adverteerder en daar vanaf daar wordt er gehoopt dat er een bepaalde handeling wordt gedaan. Denk hier aan het kopen van een product of het afgeven van gegevens.

Bert Judith Tilburg
www.funkystuff.org

Je kan banner gebruiken voor een hele hoop dingen. Een daarvan is het krijgen van leads, dit is ook goed meetbaar. Dit komt doordat de drempel naar een lead (een klik naar de vervolgpagina) vrij laag ligt. In B2B gebeurd het vaak dat de bezoeker dit jouw advertentie niet de beslissing maakt om iets aan te schaffen dit is echter wel een heel belangrijk proces. de persoon die de advertentie ziet kan verder kijken op de vervolgpagina en het aanbevelen aan de persoon die hier wel overgaat.

Voetnoot