fso

fso

  • vevi-stat

WordPress

WordPress is in 2003 begonnen door Matt Mullenweg en Mike Little. Het was een zogeheten “fork” van b2/cafelog, wat destijds een populair systeem was voor blogs. De ontwikkelaar van b2/cafelog verdween opeens, waardoor heel veel bloggers plotseling geen updates meer kregen. Mullenweg stelde toen voor om op basis van b2/cafelog een nieuw systeem te ontwikkelen. Mike Little reageerde hier enthousiast op, en samen begonnen de twee aan het avontuur dat nu WordPress (WP) heet.

Eén van de grootste voordelen van WordPress is dat het gratis en open source is. Dit houdt in dat je nooit zult hoeven betalen om het te gebruiken. Er zijn natuurlijk wel andere kosten (zoals hosting of een domeinnaam), maar voor dit stukje software betaal je niets.

Doordat het zo populair is, zijn er ook veel verschillende uitbreidingen beschikbaar, zowel gratis als betaald. Zo zijn er duizenden gratis plugins waarmee je allerlei functionaliteiten kunt toevoegen aan je website. Webshop bouwen in WordPress? Dan gebruik je de gratis plugin WooCommerce. Je SEO goed instellen? Installeer gratis de Yoast SEO-plugin. En zo zijn er nog veel meer plugins, themes en andere software die WordPress uitbreiden met extra functionaliteit.

funkystuff.org

Voetnoot