Nieuwe Bosscheweg 84: Verdachte gifmoordzaak Yvon K dood (25-09-2023)

Gifmoordverdachte dood gevonden in haar woning aan de Nieuwe Bosscheweg 84 in Tilburg

  • Maandag 25-09-2023
  • Nieuwe Bosscheweg 84, Tilburg
  • Yvon K. (Yvon Knegtel, Yvonne K. Yvonne Knegtel)

Yvon K. was dé verdachte in de beruchte gifmoordzaak. op 25 september 2023 werd ze dood gevonden in haar huis aan de Nieuwe Bosscheweg in Tilburg. Politie, justitie en nabestaanden weten het zeker: zij zit achter de moord op Chris Grinwis. Haar geliefde en ex-supermarkteigenaar van de Plus in Halsteren. Haar motief was vermoedelijk zijn erfenis. Woensdag 27-09-2023 zou ze in de rechtbank in Breda het oordeel van de rechters horen.

In het huis van Yvon K. in Tilburg heeft de politie een afscheidsbrief gevonden. Dat meldt het Openbaar Ministerie maandag. De vrouw die wordt verdacht van moord op supermarkteigenaar Chris Grinwis in Halsteren, werd eerder op de dag dood in haar woning gevonden. Justitie gaat niet in op de inhoud van de brief. Woensdag doet de rechtbank uitspraak in deze moordzaak maar veroordelen of vrijspreken is niet meer mogelijk, omdat de verdachte overleden is.

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) is er voldoende bewijs dat K. met voorbedachten rade haar vriend stiekem heeft vergiftigd en eiste daarom 19 jaar gevangenisstraf. Het OM heeft de nabestaanden van Grinwis op de hoogte gebracht van het overlijden van Yvon K.

De officieren van justitie in deze zaak laten in een verklaring het volgende weten: “Volgens artikel 69 van het wetboek van strafrecht kunnen wij geen overleden verdachte vervolgen. Dus met het overlijden van de verdachte is de mogelijkheid om recht in deze zaak uit te spreken geblokkeerd. Dit is heel onbevredigend, want de rechter zal nu niet meer toekomen aan de vraag of zij bewezen acht dat verdachte haar vriend, Chris Grinwis, vermoord heeft. Dit is zeker ook voor de nabestaanden van Grinwis onverteerbaar.”

2023 Nieuwe Bosscheweg
2023 Nieuwe Bosscheweg

Voetnoot